Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotuj 1,5 l wody i rozpuść w niej kostki Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
Kurczaka podziel na mniejsze części, ugotuj w bulionie grzybowym. Następnie ostudź go i obierz.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle.
Bułkę pokrój, namocz w 0,5 szklanki wywaru z kurczaka.
Następnie dwukrotnie zmiel kurczaka, bułkę i cebulę w maszynce do mięsa.
Dodaj jajka, dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i gałką.
Przełóż do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy.
Piecz 50 minut w temperaturze 180°C. Ostudź.
Mąkę posiekaj z masłem i solą. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto.
Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Po wyjęciu z lodówki, ciasto zagnieć i rozwałkuj na prostokąt.
Zawiń pasztet, posmaruj jajkiem.
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz przez 20 minut.